Kurser

Kurser 

Om du vill anmäla dig till någon kurs eller om du har frågor så maila på cissi@hundcenterisalen.se eller ring 0768-614410. Vid anmälan ange ditt namn, hundens namn, ras och ålder, din mailadress och telefonnummer tack.

Privatträning
Då väljer ni själva vad ni vill/behöver träna på. Ring eller maila så bestämmer vi dag och tid som passar dig.
Pris: 700kr/tim

Valp/unghundskurs
Här börjar vi på ett lekfullt sätt träna in de kunskaper du och din hund behöver för framtiden. Vi går igenom kontaktövningar, lek, koppelträning, inkallning, samarbete m.m.
Kursen vänder sig till valpar/unghundar från 10 veckor.

Nästa kurs: Lördag 7/9 och söndag 8/9 kl 10:00-13:15
Pris: 1100kr

Nästa kurs : 
Pris: 

Vardagslydnad
Kursen för dig som inte kommit iväg på valpkurs eller som vill uppdatera dig lite på grundkunskaperna.
För hundar från 6 mån och uppåt. Jag anpassar övningarna till er så alla ska få utmaningar där de befinner sig i sin träning.
Nästa kurs:
Pris: 

Unghund/Slyngelkurs
Kursen för er vars hund har stoppat bomull i öronen.
Vi går igenom mycket kontakt- och fokusövningar men självklart också koppel, inkallning m.m.
Nästa kurs: 
Pris: 

Agility grundkurs
Kom och få en rolig träning som hundarna älskar! På grundkursen tränar vi in hindren och börjar binda ihop dem med varandra. Vill du komma med en hund som är yngre än 18 månader så planerar vi träningen utifrån hunden så vi inte riskerar några skador. Agilityplanen är inhägnad.
Nästa kurs:
Pris: 

Agility fortsättning
Här fortsätter träningen med att binda ihop hindren och se till att hunden börjar förstå namnen på de olika hindren.
Nästa kurs:
Pris: 

Nosework grund
Den nya hundsporten där hunden får arbeta med nosen. Vi går igenom grunderna och börjar träna hundarna att söka efter eucalyptus doften. All denna träning är inomhus och vi kommer träna på behållarsök och rumssök.
Ni kommer att få ett startkit med doft och lite tillbehör när kursen startar.
Nästa kurs:
Pris: 

Nosework fortsättning
Här fortsätter vi träningen med eucalyptus men vi kommer att lägga till utomhussök och fordonssök. Du och din hund bör ha tränat på eucalyptusdoften innan ni anmäler till denna kurs
Nästa kurs: 
Pris:  

Balansboll grund
En rolig träningsform tillsammans med din hund där hunden får träna den lednära muskulaturen som annars är svår att komma åt. Vi tränar även hundens kroppsuppfattning, vår relation till hunden och har du en försiktig och lite rädd hund kan även hundens självförtroende öka med hjälp av denna träningsform. Vi jobbar på pilatesbollar, peanut bollar, discar m.m.

Nästa kurs:
Pris: 

Balansboll fortsättning
Vi fortsätter att träna på bollarna men ökar upp svårighetsgraden och börjar introducera trix på bollen.

Nästa kurs:
Pris: 

Klicker/trixkurs
Här introducerar vi klickern för hunden och ägare.

Klickern är ett effektivt hjälpmedel inom hundträning.  Med hjälp av klickern kan du på ett roligt och effektivt sätt träna hunden på olika cirkuskonster såsom ”rulla runt”, ”spela död”, vardagsnyttiga saker såsom att tända lampor, stänga dörrar/lådor, tömma tvättmaskinen, städa m.m. men du kan även träna in lydnadsmoment, träna nosework m.m.

När vi tränar trix med våra hundar ökar deras förmåga att tänka själva vilket i slutändan ger en snabbare inlärning i all träning man gör.

Nästa kurs:
Pris:

Viltspår
Här börjar vi lära hunden att följa blod och klövspåret som vi lagt ut. En härlig kurs där vi jobbar i skogen och använder hundens fantastiska nos.

Nästa kurs:
Pris: 

Testa på kurs
Här får du testa på tre olika aktiviteter så du kan känna vad som passar dig och din hund. Vi kommer att testa klicker, balansboll och nosework. En aktivitet per tillfälle.

Nästa kurs:
Pris:

Draghundskurs
Vill du komma igång och dra med din hund? Alla hundar kan dra oavsett storlek!

Här går vi igenom utrustning, tränar på att få hunden att hitta glädjen i att dra och pratar även om hur man tränar upp muskulaturen och konditionen på hunden så man bygger upp den för draget.

Nästa kurs: Har du önskemål om denna kurs så hör gärna av dig.
Pris
:

Foto av Emma Hammar